Kurczak pieczony w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak pieczony w sosie czosnkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

180 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zwiąż kurczaka. Następnie natrzyj go czosnkiem, posyp solą i polej sokiem z cytryny.

Krok 2

Umieść go w brytfannie i piecz 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej