
Składniki
null
2 sztuki
3 łyżki
0.5 sztuki
8 łyżek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka przygotuj, przetnij na pół, posól i natrzyj pieprzem.
Krok 2
Tak przygotowane maczaj w rozbitym jajku, oprósz lekko mąką i posyp tartą bułką.
Krok 3
Piecz 40 minut w temperaturze 290 stopni. W trakcie pieczenia polewaj topionym masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej