Kurczak w tartej bułce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w tartej bułce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

3 łyżki

0.5 sztuki

8 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, przetnij na pół, posól i natrzyj pieprzem.

Krok 2

Tak przygotowane maczaj w rozbitym jajku, oprósz lekko mąką i posyp tartą bułką.

Krok 3

Piecz 40 minut w temperaturze 290 stopni. W trakcie pieczenia polewaj topionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w tartej bułce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej