
Składniki
4 szklanki
3 sztuki
3 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyciśnij sok z cytryn. Dodaj 4 szklanki wody, wlej miód.
Krok 2
Umyj jagody lub borówki i zmiksuj je blenderem.
Krok 3
Przetrzyj je następnie przez sitko, żeby wszystkie twarde rzeczy nie dostały się do lemoniady.
Krok 4
Dodaj je do wody, wymieszaj wszystko i spróbuj. Jeśli lemoniada jest zbyt kwaśna, dodaj więcej miodu lub cukier.
Krok 5
Jeśli chcesz natychmiast podawać wrzuć kilka kostek lodu. Jeśli nie, wstaw na kilka godzin do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej