Lin z wody przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lin z wody

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

40 gramów

4 łyżki

350 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz lina, a następnie pokrój go na porcje.

Krok 2

Warzywa umyj, obierz i pokrój w paski. Zalej wrzącą wodą i ugotuj.

Krok 3

Pod koniec gotowania włóż rybę.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo i obierz. Posiekaj.

Krok 5

Ugotowaną rybę wyłóż na półmisek, obłóż jarzynami, posyp jajkami i natką pietruszki.

Krok 6

Masło roztop i polej nim rybę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wołowina po seczuańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej