Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową Knorra. mieszamy.

Krok 3

Łososia nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.

Krok 4

Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony.

Krok 5

Robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściach rukoli posypujemy startą skórką z cytryny , świeżym tymiankiem robimy różyczki z marchewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Łosoś na szpinaku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej