Łososiowe skrzaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łososiowe skrzaty

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować na parze lub udusić na patelni porcję łososia, następnie go ostudzić, obrać i podzielić na małe kawałki. Łososia połączyć z pokrojoną w kosteczkę mozzarellą, doprawić solą, pieprzem i koperkiem.

Krok 2

Mąkę, szczyptę soli i oliwę wymieszać z ciepłą wodą, tak aby powstało miękkie ciasto, jak plastelina. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, wyciąć koła szklanką, nałożyć farsz, zlepić brzegi, a następnie końce połączyć ze sobą tworząc uszka. Gotować chwilę w osolonej wodzie, a następnie rozłożyć na sałacie i udekorować połówkami pomidorków, ketchupem i rzodkiewką. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łososiowe skrzaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej