Faszerowane ziemniaki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane ziemniaki z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
172 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 plastrów

45 gramów

4 sztuki

50 mililitrów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach i połóż na sicie. Odciśnij nadmiar wody. Następnie przełóż ziemniaki do miski.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do ziemniaków.

Krok 3

Dodaj również mąkę, jaja oraz przyprawę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj, aż powstanie gęste ciasto.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej i smaż okrągłe i równe placuszki. Gotowe odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5

Na talerzu ułóż kilka placków jeden na drugim. Na wierzchu połóż łyżkę kwaśnej śmietany, plaster wędzonego łososia i całość udekoruj szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Złocisty morszczuk
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej