
Składniki
400
1 opakowanie
null gramów
80 gramów
4 sztuki
30
40 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście kapusty sparz we wrzątku, zetnij zgrubienia. Sznycle oprósz marynatą Knorr i ziołami - odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Szynkę wymieszaj z kremówką, orzechami i musztardą. Masę zawiń w sparzone liście kapusty i zroluj.
Krok 3
Owiń roladkę sznyclem, zwiń i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką, obsmaż. Przełóż do garnka i zalej 1 l wody - zagotuj a następnie dodaj kostkę rosołową Knorr. Duś ok. 15 min.
Krok 4
Gdy mięso będzie miękkie, wyjmij je a sos przecedź przez sito. Dodaj śmietanę.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej