Złocisty morszczuk przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty morszczuk

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżeczka

5 łyżek

2 łyżeczki

0.5 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wyjmij z zamrażarki przynajmniej godzinę przed planowanym smażeniem żeby lekko odtajała, ale nie rozmroziłam się zupełnie.

Krok 2

Jajka wybij do miseczki, dodaj mleko, przyprawę uniwersalną i do kurczaka złotego, roztrzep dokładnie.

Krok 3

Kostki rybne obtaczaj kolejno w mące, jajku, bułce tartej i ponownie w jajku i bułce. Kładź partiami, luźno, na patelnię z rozgrzanym olejem - smaż do zrumienienia z obu stron.

Krok 4

Przełóż obsmażoną rybę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia albo folią aluminiową i wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C żeby doszła w środku i nie była surowa. Podawaj z warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty morszczuk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej