Gulasz wieprzowy z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

200 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko w mące i obsmaż w garnku na rumiany kolor.

Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - Krok 1

Krok 2

Do garnka wlej wodę i śmietankę, dodaj Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr i gotuj.

Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - Krok 2

Krok 3

Na pozostałym oleju obsmaż cebulę drobno pokrojoną, dodaj pokrojone pieczarki i razem smaż do zrumienienia pieczarek.

Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - Krok 3

Krok 4

Do garnka z mięsem dołącz usmażone pieczarki z cebulą, dodaj liście laurowe i gotuj do miękkości mięsa ok. 1 godziny.

Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - Krok 4

Krok 5

Gdy już mięso będzie miękkie dopraw gulasz majerankiem. Podawaj z kaszą, ziemniakami lub ulubionym makaronem oraz pokrojonymi ogórkami.

Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wieprzowy z pieczarkami Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko w mące i obsmaż w garnku na rumiany kolor.