Łosoś na warzywnej pierzynce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś na warzywnej pierzynce

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przyprawić przyprawą Knorr i skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki na 30 min.

Krok 2

Z jajka, 3 łyżek mleka, 3 łyżek mąki i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe. Łososia obtoczyć w cieście i usmażyć na złoty kolor.

Krok 3

Na patelni roztopić masło, dodać 1 łyżkę mąki i mleko, cały czas energicznie mieszać, aby sos beszamelowy był gładki i bez grudek. Gotowy sos doprawiamy solą, pieprzem i gałką, dodajemy ugotowane al dente warzywa i delikatnie mieszamy. Warzywa wykładamy na talerz, a wierz układamy usmażonego łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej