Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
40 gramów
30 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
125 gramów
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Makaron z ciecierzycy gotuj w lekko osolonej wodzie około 10 minut.

Krok 2
Przełóż na patelnię i dodaj sos do spaghetti oraz przyprawy. Podsmaż przez chwile.

Krok 3
Podaj na ciepło z położonymi na wierzchu kawałkami mozzarelli.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bazylia z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarella
Pora na: Kolację.
Czy makaron z sosem jest dobrym pomysłem na kolację? Oczywiście! Wystarczy zwykły makaron zastąpić kluskami z ciecierzycy, dodając do nich sos, przyprawy i mozzarellę. To wszystkie składniki, jakie tworzą wyjątkową kolację w iście włoskim stylu. Danie przypadnie do gustu również osobom szukającym pomysłów na szybkie potrawy. Licząc z czasem poświęconym na ugotowanie makaronu, w kuchni spędzicie kilkanaście minut, po których możecie zasiąść do stołu i celebrować pyszny posiłek.
Dla kogo?
Makaron z ciecierzycy z sosem spaghetti i mozzarellą to doskonała propozycja dla osób aktywnych.
Wiesz, co jesz!
Makaron dostarczy wam 303,3 kcal energii, 6,7 g błonnika oraz 19,5 g białka.
Czy wiesz, że?
Ser mozzarella pochodzi z Kampanii, położonej w południowych Włoszech. Tradycyjna wersja mozzarelli produkowana jest z mleka bawolic lub z mleka krowiego. Jeśli chcecie spróbować oryginalnego sera, poszukajcie produktów oznaczonych etykietą „mozzarella di bufala campana”.