Mrożona kawa z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mrożona kawa z lodami

Autor: Paulina25

ratingratingratingratingrating

4

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżeczki

2 szklanki

5 łyżek

5 sztuk

2 łyżeczki

1 szczypta

3 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę wsypać do miski i zalać gorącą wodą. Dokładnie wymieszać i dodać schłodzone mleko.

Krok 2

Gorącą kawę trochę ostudzić i wlać do plastikowego naczynia. Dodać kostki lodu oraz lody waniliowe lub toffi i wszystko dokładnie ugnieść. Później posłodzić, żeby była słodsza (chyba, że ktoś nie słodzi).

Krok 3

Kawę rozlać do szklanek i dodać bitą śmietanę i ewentualnie cynamon. Kawa jest już gotowa !! Smacznego !! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mrożona kawa z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej