
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowanie: Suche składniki wymieszać w misce bardzo dokładnie łyżką. Na środku zrobić dołek i wlać olej, mleko i jajko. I dalej używając łyżki wymieszać. Ciasto nie musi być dokładnie wymieszane. Mogą być grudki.
Krok 2
Gotowe ciasto nałożyć do foremek na muffinki (najlepiej sylikonowych) takich, które mogą być używane w mikrofali. Zamiennie można też użyć małych filiżanek. Ustawić nasze mufiny na obrzeżach talerza z mikrofali, nastawić moc na 800W i czas na 2 minuty.
Krok 3
Po dwóch minutach sprawdzić czy są upieczone patyczkiem. Jeśli nie nastawić na pół minuty/minutę. Zależy w jakim stopniu są upieczone. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej