Placki po amerykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki po amerykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

300 gramów

1.5 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

200 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 2

Nakładaj po 2 łyżki na suchą patelnię, a kiedy w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza, przewracaj placki na drugą stronę i smaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Minuta z każdej strony powinna wystarczyć. Podawaj z syropem klonowym, dżemem, owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej