
Składniki
250 mililitrów
4 sztuki
8 sztuk
3 łyżki
200 gramów
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chyba nie ma dziecka, które nie lubiłoby naleśników. Zatem moja propozycja to naleśnikowe motylki. Moi mali jurorzy zgodnie orzekli, że są pyszne i na podwieczorek w Dniu Dziecka są super, a wyglądają ekstra:)
Krok 2
Z sera, cukrów, cynamonu i 3 łyżek śmietany robimy gęsty twarożek, którym nadziewamy nasze naleśniki.
Krok 3
Składamy je w chusteczkę, czyli na pół i jeszcze raz na pół.
Krok 4
Układamy na talerzu 2 sztuki, tak aby stykały się rogami. Teraz czas na przystrojenie skrzydeł motylka owocami i resztą śmietany.
Krok 5
Z tartej czekolady wysypujemy wąsiki (nie mam pojęcia jak się nazywa to co ma motyl haha). Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej