Ocet estragonowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ocet estragonowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

10 ziaren

500 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Estragon opłucz i oderwij listkom łodyżki. Cebulki obierz.

Krok 2

Estragon i cebulki zalej octem doprawiając cukrem, solą i pieprzem.

Krok 3

Odstaw na 7 dni do nasłonecznionego miejsca a potem przecedź i przechowuj z chłodnym i ciemnym miejscu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej