
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
4 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Białka ubijamy na sztywną pianę

Krok 2
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, a następnie wylać mieszankę na rozgrzaną patelnię olejem kokosowym. Smaż z obu stron na rumiano.

Krok 3
Podaj z jogurtem naturalnym i pokrojoną na cząsteczki pomarańczą


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Omlet na słodko
Pora na: Śniadanie.
Czy pierwszym posiłkiem w ciągu dnia może być słodki omlet? Oczywiście! To idealny pomysł na pyszne, nowoczesne śniadanie. Wystarczy kilkanaście minut, aby przygotować danie z jajek, płatków owsianych, kakao i cynamonu. Omlety, tak przecież lubiane w polskiej kuchni, możecie zaserwować z dowolnymi dodatkami. W naszym przepisie wykorzystacie jogurt naturalny i pomarańczę. To doskonałe połączenie, które przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom.
Dla kogo?
Omlet na słodko jest propozycją dla osób stosujących wysokobiałkową dietę. Zaspokoi kulinarne oczekiwania każdego, kto lubi słodkie, nowoczesne i lekkie dania.
Wiesz, co jesz!
Omlet dostarczy wam 334,2 kcal energii, 6,3 g błonnika oraz 18,7 g białka.
Czy wiesz, że?
Omlety można podzielić ze względu na sposób ich przygotowania oraz użyte składniki. Najpopularniejszym jest omlet biszkoptowy, inaczej określany jako rzymski, który może być serwowany na słodko lub słono. Znaną wszystkim wersją omletu jest również tortilla hiszpańska, przyrządzana z jajek, ziemniaków i sezonowych dodatków.