Omlet na słodko z mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet na słodko z mascarpone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

50 mililitrów

2 sztuki

60 gramów

15 gramów

null

4 łyżki

50 mililitrów

null

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników przyrządź ciasto naleśnikowe i odstaw je na godzinę.

Krok 2

Na lekko natłuszczonej patelni usmaż 4 cienkie omlety.

Krok 3

Sułtanki mocz w rumie ok. 30 minut.

Krok 4

Oddziel żółtka od białek. Mascarpone utrzyj na gładko z żółtkami i cukrem pudrem.

Krok 5

Z białek ubij sztywną pianę, dodaj do kremu serowego. Na koniec dodaj rodzynki z rumem. Małe omlety złóż w ćwiartki, napełnij nadzieniem i podaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet na słodko z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej