
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1.5 litra
6 pęczków
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z pomarańczy i jednej cytryny wyciśnij sok i wymieszaj razem z wodą.
Krok 2
Drugą cytrynę posiekaj w cienkie plastry i wrzuć do napoju, razem z listkami melisy.
Krok 3
Wymieszaj dokładnie i odstaw na kilka minut do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej