
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
0.25 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ziemniaki w cienkie plastry.
Krok 2
Połowę rozłóż na dnie głębokiego naczynia żaroodpornego. Następnie rozłóż pora pokrojonego w plastry i połowę tymianku.
Krok 3
Przykryj resztą ziemniaków i tymianku. Skrop oliwą.
Krok 4
Zagotuj 0,25 szklanki wody z winem, posiekanym czosnkiem i kostką Knorr.
Krok 5
Polej zapiekankę i piecz z 180 stopniach pod przykryciem przez 30 minut. Następnie zdejmij pokrywkę, zwiększ temperaturę do 22o stopni i piecz aż zapiekanka zrobi się rumiana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej