Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką
łatwe
90 osób zapisało

Składniki
180 gramów
4 łyżki
4 sztuki
1.5 sztuki
600 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Owoce umyj, osusz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Krok 2
Jogurt wlej do miseczki, dodaj pokrojoną gruszkę, mandarynkę, płatki owsiane, po czym wszystko lekko wymieszaj.

Krok 3
Sporządzony jogurt posyp z wierzchu płatkami migdałów.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, miedzi, tiaminy, ryboflawiny, witaminy B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką
Odpowiednie śniadanie to takie, które doda Ci sił na początek dnia, a jednocześnie nie obciąży żołądka. Znakomitym rozwiązaniem jest owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką oraz mandarynką. Zafunduj sobie i swojej rodzinie zdrowy oraz pyszny start od samego rana.
Dla kogo?
Ta owsianka z jogurtem naturalnym to idealne śniadanie dla wielbicieli posiłków z dodatkiem owoców, którzy dbają o zbilansowaną dietę i prawidłowe stężenie cholesterolu.
Na zdrowie!
Owies stanowi jeden z najzdrowszych gatunków zbóż. Charakteryzuje się on wyższą wartością odżywczą i energetyczną w porównaniu z innymi ziarnami. Wyroby owsiane, w tym także płatki, to źródło cennego błonnika, którego składnikiem są beta-glukany, czyli substancje pomagające kontrolować prawidłowe stężenie cholesterolu.. Tak skomponowany posiłek dostarczy Ci energii (340 kcal, czyli 22,8% RWS) na dobry początek dnia.
Czy wiesz, że?
Migdały błędnie określa się orzechami. Produkt stanowi bowiem nasiona drzewa migdałowca zwyczajnego. Dzielimy je na migdały słodkie oraz migdały gorzkie. Te pierwsze są bardziej popularne i nadają się do jedzenia solo, ale też są wykorzystywane do rozmaitych przetworów. Gorzka odmiana jest stosowana przede wszystkim do produkcji oleju migdałowego.