Pasta oliwkowa z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta oliwkowa z twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

500 gramów

1 łyżka

3 łyżki

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki i czosnek posiekaj.

Krok 2

Dodaj twarożek, cebulę, natkę, mieloną paprykę, pieprz i sól.

Krok 3

Wszystko zmiksuj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta oliwkowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej