Pasztet warzywno - sojowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet warzywno - sojowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

6 sztuk

null

1 pęczek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i rozgnieć.

Krok 2

Seler i marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkahc.

Krok 3

Namocz soję na noc.

Krok 4

Następnego dnia gotuj ją przez 1,5 godziny, po czym dodaj pozostałe składniki.

Krok 5

Piecz około 40 minut w temperaturze 100 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet warzywno - sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet warzywno - sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet warzywno - sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet warzywno - sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet warzywno - sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet warzywno - sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet warzywno - sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet warzywno - sojowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej