Pikantne mielone kotleciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne mielone kotleciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

null

1 sztuka

null szczypt

3 sztuki

1 pęczek

null

null

3 łyżeczki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z jajkiem. Posiekaj cebulę i natkę pietruszki i dodaj do mięsa. Wymieszaj. Dopraw.

Krok 2

Formuj małe pulpeciki i ułóż je na folii aluminiowej wysmarowanej oliwą.

Krok 3

Piecz na złoty kolor z obu stron przez 25 minut.

Krok 4

Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę, wymieszaj z posiekanym czosnkiem i skrop oliwą. Dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu tabasco.

Krok 5

Mielone kotleciki przełóż na talerze i na każdy nałóż odrobinę pikantnej sałatki

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne mielone kotleciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej