
Składniki
300 gramów
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
2 łyżki
200 gramów
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź.

Krok 2
Boczek i cebule pokrój w kostkę. Ser zetrzyj.

Krok 3
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj boczek i smaż razem. Dodaj margarynę oraz ketchup i wymieszaj.

Krok 4
Makaron wymieszaj z przygotowanym sosem i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr. Całość przełóż do posmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego.

Krok 5
W zapiekance zrób wgłębienia i wbij w nie jajka. Wierzch posyp startym żółtym serem.

Krok 6
Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i zapiekaj około 30 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chłopska zapiekanka
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź.