Potrawka wołowa z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka wołowa z makaronem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

600 gramów

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

400 gramów

2 łyżki

null

null

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele umyj i wrzuć na chwilę do garnka z wrzącą wodą. Odcedź, zlej zimną wodą i odejmij skórki, każdą przekrój na pół i wyjmij pestki. Pokrój na ćwiartki, włóż do miski, skrop sokiem z cytryny i posyp cukrem, następnie odstaw na kilkanaście minut.

Krok 3

Wołowinę umyj, osusz ręcznikiem. Pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Mięso przełóż do okrągłego naczynia.

Krok 4

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij. Dodaj curry i wymieszaj.

Krok 5

Następnie wlej pół szklanki rosołu i zagotuj. Wlej kwaśną śmietanę, dopraw pieprzem.

Krok 6

Do sosu dodaj mięso, owoce, przemieszaj i zagotuj. Podawaj z ugotowanym makaronem.

Krok 2

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr rozprowadź w połowie szklanki wrzątku.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej