Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
1 sztuka
60 gramów
10 gramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pomidora przekrój na pół, usuń gniazda nasienne.

Krok 2
Do wydrążonego pomidora włóż serek wiejski wymieszanym z pesto oraz ziołami.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Pomidor z twarożkiem
Pora na: Drugie śniadanie.
Posiłek we włoskim stylu to przede wszystkim prostota przygotowania i niepowtarzalny aromat. Taka jest właśnie nasza propozycja na drugie śniadanie, w piątym dniu diety. W kilka minut przygotujecie posiłek, wykorzystując jedynie pomidora malinowego, serek capresi, pesto oraz przyprawy. Danie sprawdzi się również jako pyszna przystawka imprezowa, którą możecie zaserwować swoim gościom. Pomidor jest także doskonałym pomysłem na drugie śniadanie jedzone w pracy lub podczas długiej podróży.
Dla kogo?
Pomidor z twarożkiem to doskonała propozycja dla osób aktywnych. Posiłek ten, jako element diety wysokobiałkowej, przypadnie do gustu przede wszystkim sportowcom, ale także każdemu, kto lubi proste i aromatyczne dania w stylu włoskim.
Wiesz, co jesz!
Pomidor z twarożkiem to 199,8 kcal energii, 1,7 g błonnika oraz 4,8 g białka.
Czy wiesz, że?
Nazwa pomidor związana jest bezpośrednio z jabłkami. W 1553 roku Rembert Dodoens użył sformułowania „Poma amoris”, czyli jabłka miłości. Stosowano także określenie „poma aurea” - złote jabłka, które w języku włoskim brzmi „pomi d’oro”.