Popovers przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Popovers

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki miksujemy do gładkości.

Krok 2

Przygotowujemy foremki.

Krok 3

Napełniamy je do 2/3 wysokości.

Krok 4

Pieczemy w temperaturze 210ºC przez ok.20 minut, następnie obniżamy temperaturę do 180ºC i pieczemy dodatkowe 15 minut.

Krok 5

Podajemy gorące!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Popovers - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Focaccia z cebulą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej