
Składniki
350 gramów
100 gramów
100 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do maszyny miksującej dodaj masło w temperaturze pokojowej oraz dwa rodzaje cukru . Utrzyj razem . Gdy masło będzie już utarte , ustaw maszynę na mniejsze obroty .

Krok 2
W osobnej misce rozbełtaj ze sobą jajko i żółtko , używając trzepaczki . Wlej do mieszającego się masła .

Krok 3
W osobnej misce przesiej i wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki i stopniowo dodawaj do mieszających się jajek , cukru i masła . Ustaw piekarnik na 180 stopni , grzanie góra-dół.

Krok 4
Przenieś wymieszaną masę do miski i dodaj posiekane czekolady (na małe kosteczki).

Krok 5
Wyłóż papierem do pieczenia blachę i uformuj kulki rękami lub łyżką do lodów . Utrzymaj odległość między ciastkami , ponieważ będą rosnąć . Piecz przez 10-12 minut , a po wyjęciu zostaw na 10 minut na np kratownicy , aby ostygły Jeśli chcesz , żeby twoje ciasteczka były lepsze , zostaw je na noc w postaci kulek w zamrażarce . GOTOWE !

Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej