
Składniki
3 szklanki
2 łyżeczki
150 gramów
2 sztuki
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Czekoladę pokroić na małe kawałeczki.
Krok 2
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Jajka roztrzepać i dodać do pozostałych składników. Następnie dodać ostudzoną margarynę.
Krok 3
Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Formować na niej ciasteczka, następnie układać na nich kawałki czekolady.
Krok 4
Piec w temperaturze 200-220 stopni C do uzyskania złotego koloru około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej