
Składniki
2 sztuki
8 plastrów
100 gramów
80 gramów
1 garść
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki myjemy i kroimy na 4 części. Z każdej usuwamy gniazda nasienne. W miseczce mieszamy sery wraz z orzechami i natką pietruszki. Doprawiamy. Miejsca po gwiazdach nasiennych wypełniamy farszem, dodajemy rukolę i owijamy szynką.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej