Tostowe koszyczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tostowe koszyczki

Autor: Justyna Dąbek

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

5 sztuk

1 garść

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb tostowy rozwałkować i wyłożyć nim posmarowane masłem foremki do muffinek.

Krok 2

Kabanosy ,paprykę, pomidorki, oliwki, pokroić . Dodać starty żółty ser, wbić jajka , doprawić do smaku. Wszystko wymieszać. Masą wypełnić przygotowane tostowe koszyczki .

Krok 3

Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190-195 C przez 15 min - do zrumienianie chleba :-) Zajadać podczas seansu filmowego :-)

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Sobieszek

    Magdalena Sobieszek , 14.12.2020

    TAK. Proste, szybkie i najlepsze na leniwe wieczory przed telewizorem z ukochaną osobą. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cebulaki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej