
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
150 gramów
1.5 szklanki
50 mililitrów
3 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miksujemy ze sobą składniki mokre
Krok 2
Dodajemy do masy składniki suche i miksujemy
Krok 3
Na patelni małymi porcjami, za pomocą łyżeczki nakładamy małe porcję ciasta, na to odrobinę nutelli i przykrywamy ciastem. Smażymy z dwóch stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej