Filmowa sałatka w waflu koszyczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filmowa sałatka w waflu koszyczku

Autor: peter

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

6 sztuk

4 plastry

8 sztuk

1 plaster

4 sztuki

4 plastry

1 łyżka

4 sztuki

4 plastry

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę, sałatę, botwinkę myję i palcami rozdrabniam.

Krok 2

Układam w wafelkach. Dodaję mozzarellę, ser blue, pomidorki które kroję na pół, dodaję oliwki, chili pokrojoną drobno, plaster ogórka, plaster szynki. Posypuję kukurydzą odsączoną z zalewy.

Krok 3

Z kabanosów robię rączki.

Krok 4

Sałatkę polewam sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Oscarowe czekoladki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej