Gofry słodkie jak happy end przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gofry słodkie jak happy end

Autor: Anula Wawrzyniak

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

8 łyżek

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 szklanki

300 gramów

300 gramów

10 gramów

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki oprócz mąki wymieszać mikserem.

Krok 2

Potem dosypywać mąkę aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany/ciasta naleśnikowego.

Krok 3

Piec w gofrownicy na rumiano (zależy od sprzętu - u mnie 5-7 minut).

Krok 4

Udekorować bitą śmietaną, ulubionymi owocami, czekoladą, dżemem - czego dusza zapragnie. :)

9

Opinie o przepisie

  • Kinga Ba

    Kinga Ba , 30.06.2021

    TAK.Te gofry są prawie doskonałe, ale warto rozważyć modyfikacje małe. Wtedy na pewno będą "gofry słodkie jak happy end". Ja już dawno zauważyłam taki trend. W zdaniu "Składniki oprócz mąki wymieszać mikserem." Zamieniam słowo mąka na białka, bo je ubijam osobno z powerem. Później do gładkiej masy dodaję ubite białka i mieszam delikatnie. Po upieczeniu w gofrownicy dobieram dodatki adekwatnie, Ale nie jest to bułka z MASŁEM tylko twardy ORZECH do zgryzienia, Bo każdy członek rodziny ma inne wymogi wg swojego podniebienia. Dodatki na gofrach są jednak WISIENKĄ na torcie I sprawiają, że mamy BANANA na twarzy jak po wygranej w sporcie. Takie gofry stają się "DŻEMpionem" w smaku konkurencji I nie wpuszczają w MALINY, zdobywając dużo atencji. Komplementy od rodziny to MIÓD na serce moje. Chrupiące i pyszne jak te nad Bałtykiem jedzone we dwoje. Pewnie pomyślicie, że leję wodę. Ja tylko pod nogi rzucam kłodę, A dokładnie zagadkę, która w DRUKOWANYCH literach skrywa Zbiór dodatków do gofrów, który moje serce zdobywa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Ba

    Kinga Ba , 30.06.2021

    TAK.Te gofry są prawie doskonałe, ale warto rozważyć modyfikacje małe. Wtedy na pewno będą "gofry słodkie jak happy end". Ja już dawno zauważyłam taki trend. W zdaniu "Składniki oprócz mąki wymieszać mikserem." Zamieniam słowo mąka na białka, bo je ubijam osobno z powerem. Później do gładkiej masy dodaję ubite białka i mieszam delikatnie. Po upieczeniu w gofrownicy dobieram dodatki adekwatnie, Ale nie jest to bułka z MASŁEM tylko twardy ORZECH do zgryzienia, Bo każdy członek rodziny ma inne wymogi wg swojego podniebienia. Dodatki na gofrach są jednak WISIENKĄ na torcie I sprawiają, że mamy BANANA na twarzy jak po wygranej w sporcie. Takie gofry stają się "DŻEMpionem" w smaku konkurencji I nie wpuszczają w MALINY, zdobywając dużo atencji. Komplementy od rodziny to MIÓD na serce moje. Chrupiące i pyszne jak te nad Bałtykiem jedzone we dwoje. Pewnie pomyślicie, że leję wodę. Ja tylko pod nogi rzucam kłodę, A dokładnie zagadkę, która w DRUKOWANYCH literach skrywa Zbiór dodatków do gofrów, który moje serce zdobywa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Matelska

    Iwona Matelska , 30.06.2021

    TAK Czymże byłoby lato bez gofrów? Te osiągają zawrotne ceny nie tylko w wziętych miejscowościach turystycznych. Dlatego odpalamy zakurzone gofrownice, albo inwestujemy w zakup (co wychodzi mniej więcej tyle sam, co wyjście rodziną na gofra na deptaku). Dodatki zbieramy na ogródku, kupujemy w osiedlowych warzywniakach lub marketach. Modyfikujemy wedle uznania. Przepis jest prześwietny, ale... Od siebie dodałabym masełka zamiast oliwy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 30.06.2021

    TAK* Wiecie co do takich gofrów jest też spoko??? Dżem, ale nie zwykły tylko - czoko!!!! :D Taki dżem z dodatkiem kakao, do każdych gofrów by pasowało!!! :) Taki czokodżem swojskiej roboty, nie jednemu na gofry narobi ochoty!!! Czy kiedyś taki próbowaliście, a może też taki dżem robiliście? Może być wiśniowy lub śliwkowy, byle by był też kakaowy!!! :D POLECAM NA MAXaaaaaaaaa :) :) :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 23.06.2021

    TAK. Gofry pałaszuję z lubością w każdej postaci, ale przy okazji – fajnego smaku zamiast zwykłej mąki - mąka kukurydziana, jaglana lub gryczana da Ci. A zamiast rumu - wiśnie z domowej spiżarki, zanurzone w nalewce „home-made” marki. :-) Dzieciom wersję bardziej „light” zaserwuję – i niejedna wiśnia zanużona w gorzkiej czekoladzie na wierzchu wyląduje. Bita śmietana, wiadomo, to jest dodatek obowiązkowy, z którym „podrasowane” wiśnie nie uderzają do głowy :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioleta

    Wioleta , 13.06.2021

    TAK. Moim pomyslem na modyfikację gofrów jest podanie ich z nutellą zamiast dżemu. Do tego bita śmietana z mniejszą ilością cukru i owoce i tarta czekolada. Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata

    Beata , 11.06.2021

    TAK.Przepysznie wyglądają,je się oczami.Ślinka cieknie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina

    Karolina , 11.06.2021

    Tak* Wiem że to wersja letnia i owoce sezonowe są jak najbardziej na czasie,ale zamiast nich polecam szczególnie dla dzieci inną wersję.Na bitą śmietanę położyć ich ulubione smakołyki,np.żelki,pianki,posypki kolorowe,draże lub polać ulubioną polewą

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 03.06.2021

    TAK. Na zdjęciu przepyszne gofry się prezentują, one na pewno nie tylko wyglądem, lecz i smakiem czarują. Gofry z wakacjami nad morzem mi się kojarzą, lecz te zrobione w domu o niebo lepsze są - wszyscy domownicy zajadać się nimi chcą! U mnie zamiast rumu, brandy czy olejku rumowego wanilia się pojawi, gdyż bardzo smakuje mi waniliowy smak - takim gofrom powiem TAK! Zamiast zwykłej mąki ja na orkiszową postawię - takim wypiekiem wszystkim w domu radość sprawię! Zamiast dżemem wiśniowym ja musem z malin udekoruję - będzie przepysznie, już ja to czuję! 

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gofry słodkie jak happy end - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Langosze z boczkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej