Szparagi w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi w cieście francuskim

Autor: Gosiaczek1992

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

7 plastrów

7 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozwinąć; wyciąć z niego wąskie, długie prostokąty

Krok 2

Szparagi zawinąć w szynkę parmeńską i ser oraz owinąć ciastem francuskim

Krok 3

Posypać gotowe szparagi łyżeczką sezamu

Krok 4

Piec ok. 15 minut w temperaturze 220 stopni

Gosiaczek1992

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej