
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżeczka
7 plastrów
7 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto francuskie rozwinąć; wyciąć z niego wąskie, długie prostokąty
Krok 2
Szparagi zawinąć w szynkę parmeńską i ser oraz owinąć ciastem francuskim
Krok 3
Posypać gotowe szparagi łyżeczką sezamu
Krok 4
Piec ok. 15 minut w temperaturze 220 stopni

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej