Prażona ciecierzyca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prażona ciecierzyca

Autor: Ola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odlej zalewę z puszki ciecierzycy (zachowaj na później na inne przepisy!), przepłucz ciecierzycę na sitku pod bieżącą wodą.

Krok 2

Wsyp do miski, dodaj łyżkę oleju i wszystkie przyprawy. Wymieszaj tak, aby wszystkie kulki ciecierzycy były dobrze oblepione.

Prażona ciecierzyca  - Krok 2

Krok 3

Wysyp płasko na papier do pieczenia, a następnie upiecz w 180 stopniach przez około 30 minut. Czas pieczenia kontroluj poprzez poruszanie ciecierzycą i sprawdzaniem, czy jest już chrupiąca.

Prażona ciecierzyca  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej