Pianka biszkoptowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pianka biszkoptowa

Autor: Anna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 litr

2 sztuki

2 sztuki

6 łyżeczek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. odać mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st C przez 30 minut.

Krok 2

Pianka: Dwie galaretki dokładnie rozpuścić w pół szklanki wody. odstawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia. Śmietankę ubić na sztywno (można dodać cukier puder by było słodsze). Wlać tężącą galaretkę i rozpuszczone 3 łyżki żelatyny. Dokładnie razem wymieszać Wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki do stężenia.

Krok 3

Wierzch: Drugą piankę przygotować tak jak poprzednio z 2 galaretek. Wylać na poprzednią piankę. Wstawić do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pianka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Lodowy koktajl truskawkowy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej