
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 litr
2 sztuki
2 sztuki
6 łyżeczek
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. odać mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st C przez 30 minut.
Krok 2
Pianka: Dwie galaretki dokładnie rozpuścić w pół szklanki wody. odstawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia. Śmietankę ubić na sztywno (można dodać cukier puder by było słodsze). Wlać tężącą galaretkę i rozpuszczone 3 łyżki żelatyny. Dokładnie razem wymieszać Wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki do stężenia.
Krok 3
Wierzch: Drugą piankę przygotować tak jak poprzednio z 2 galaretek. Wylać na poprzednią piankę. Wstawić do lodówki do stężenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej