Żeberka BBQ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka BBQ

Autor: karol

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.25 kilograma

125 gramów

30 gramów

40 gramów

60 mililitrów

4 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Usunąć błonę z mniej mięsnej strony. 4 łyżeczki papryki w proszku, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 2 łyżeczki cebuli w proszku,1 łyżeczkę czarnego pieprzu oraz 1 łyżeczkę soli. Żeberka polewamy z jednej strony wąskim paskiem żółtej musztardy.

Krok 2

Piekarnik rozgrzewamy do 135 stopni (grzanie góra-dół). Żeberka zawijamy w folie i wkładamy do piekarnika mięsną stroną do góry na 3 godz. Wyciągamy mięso i glazurujemy 3 razy a zaczynamy od mięsnej strony. Temp. 180 na 7 minut Glazura: 30g miodu rozpuszczamy w 60ml ciepłej wody + sos BBQ (ostry sos) Sos : 2 łyżeczki miodu + 2 łyżeczki musztardy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka BBQ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej