kokosanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

kokosanki

Autor: Sebastian Siatkowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.65 kilograma

0.45 kilograma

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

białko i cukier podgrzać w kąpieli wodnej do 40*C ciągle mieszając

Krok 2

Do gorącej masy wsypać wiórki kokosowe i podgrzewa ciągle mieszając przez 5 minut za wiórki zmiekną

Krok 3

szprycować za pomocą rękawa cukierniczego zakończonego dużym gładkim zdobnikiem , herbatniki o średnicy 3-4 cm, na blaszki natłuszczone i obsypane maką lub wyłożone papierem pergaminowym

Krok 4

Piec 12-15 min w temp. 190*C na ciemno złoty kolor

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • kokosanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Golonka w sosie chrzanowym
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej