
Składniki
250 gramów
3 szklanki
3 opakowania
1 łyżka
3 szklanki
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oddzielnie wymieszaj suche i mokre składniki.
Krok 2
Połącz je razem i wymieszaj.
Krok 3
Wlej masę do przygotowanych wcześniej foremek
Krok 4
Piecz przez 20 minut w 200 stopniach
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej