
Składniki
250 gramów
0.5 sztuki
150 gramów
1 sztuka
150 gramów
0.5 pęczka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
0.3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pierożki ugotować zgodnie z przepisem. Przelać zimną wodą. przełożyć do miseczki, w której będziemy robić sałatkę
Krok 2
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Przełożyć do małej miseczki, skropić octem, dodać sól i cukier, wymieszać. Ostawić na 10-15 minut.
Krok 3
Ogórka umyć, pokroić w półplasterki. Dodać do pierożków.
Krok 4
Pomidorki umyć, pokroić w ćwiartki. Dodać do sałatki.
Krok 5
Kukurydzę odcedzić, dodać do miski.
Krok 6
Majonez, jogurt i musztardę przełożyć do miseczki i wymieszać do połączenia składników. Doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałatki.
Krok 7
Dodać zamarynowaną cebulę. Drobno posiekać natkę pietruszki i dodać do sałatki.
Krok 8
Odstawić na 20-30 minut żeby smaki się przegrysły
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej