Mus z gorzkiej czekolady – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowy Mus

Autor: Paulina Cibor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Żółto utrzeć z cukrem na biały puszysty krem, wymieszać z ostudzoną płynną czekoladą.

Krok 2

Białko ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Połączyć z masą czekoladową delikatnie mieszając łyżką. Nałożyć do szklaneczek lub pucharków i wstawić do lodówki na min. godzinę.

Krok 3

Do dekoracji posypać wiórkami czekolady lub ozdobić owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej