Lody waniliowe z espresso przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody waniliowe z espresso

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
462 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

399 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parzymy 2 szoty espresso.

Krok 2

Do szklanek wkładamy po 2 gałki lodów waniliowych, a następnie zalewamy świeżo zaparzonym espresso.

8

Opinie o przepisie

  • Aniela Hadyk

    Aniela Hadyk , 11.08.2017

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Horodyska

    Elżbieta Horodyska , 16.01.2017

    świetne pomysly, dziękuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Horodyska

    Elżbieta Horodyska , 16.01.2017

    pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Pes

    Ewa Pes , 16.01.2017

    pychota.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Pacholska

    Małgorzata Pacholska , 29.07.2016

    Idę robić :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mycha Branceto

    Mycha Branceto , 25.07.2016

    ANETO!!! Ja jestem w pracy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 07.07.2016

    Anna Krawczyk być może któryś z tych przepisów na lodowe desery Cię zainteresuje. https://www.przepisy.pl/magazyn/pucharek-pelen-smaku/proste-lodowe-desery-rozkosz-smaku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Krawczyk

    Anna Krawczyk , 07.07.2016

    głupszego przepisu nie znałam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody waniliowe z espresso - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody waniliowe z espressoLody waniliowe z espresso

Lody waniliowe wykorzystasz do przygotowania wielu deserów. Świetnie sprawdzą się nie tylko w połączeniu z gorącą szarlotką na kruchym cieście. Wypróbuj podania ich z espresso. Przygotuj mocny kawowy napar, który nada im smaku, a potem w szklankach umieść po dwie gałki, zalewając całość świeżo zaparzonym, wyrazistym espresso. To wyjątkowo prosty, aczkolwiek efektowny sposób na podanie lodów. Gotowy deser możesz dowolnie ozdobić. Sprawdzą się np. wiórki czekolady o wysokiej zawartości kakao. Zastanawiasz się, jak je przygotować? Nic prostszego. Tabliczkę czekolady dobrze schłodź w lodówce. Dzięki temu łatwiej zetrzesz ją na grubych oczkach tarki. Dobrym pomysłem będzie również posiekanie czekolady w mikserze. Zadbaj wtedy o to, by proces kruszenia czekolady trwał jak najkrócej – dzięki temu zniwelujesz ryzyko jej roztopienia się. Zamiast gorzkiej czekolady możesz użyć również białej lub ich miksu. W roli posypki sprawdzą się również wiórki kokosowe lub gotowe posypki cukiernicze. Sprawdź nasz przepis na lody waniliowe z espresso. Smacznego.