Kurczak z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z patelni

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

8

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

2 opakowania

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 sztuki

4 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawy jak złocisty kurczak, oregano, zioła prowansalskie, curry, pieprz, magi mieszamy w misce. Dodajemy oliwę czosnkową oraz pół szklanki wody. Czosnek pokroić na plasterki i dodać do miski. wszystko razem wymieszać.

Krok 2

Obtoczyć kurczaka w przyprawach i włożyć na patelnię. Dusić na małym ogniu pod pokrywką.

Krok 3

Do miski z resztą przypraw dodać pół szklanki wody. Co jakiś czas obracać kurczaka i podlewać pozostałością z przypraw.

Krok 4

Gdy mięso zacznie odchodzić od kości można wyłożyć na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej