
Składniki
1 łyżeczka
2.5 szklanki
50 gramów
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj ryż z mlekiem kokosowym, cukrem oraz zwykłym mlekiem.
Krok 2
Dodaj skórkę z limonki i przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Krok 3
Wyjmij ryż z piekarnika, usuń skórkę z limonki i przypraw anyżem.
Krok 4
Dodaj kawałki masła. Wymieszaj i wstaw do piekarnika na około 1-1,5 godziny do powstania rumianej skórki. Możesz podawać z owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej