Ryba po Grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po Grecku

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 łyżek

10 sztuk

2 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 kilogram

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko roztrzepujemy widelcem.

Krok 2

Rybę obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej, smażymy na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Po usmażeniu wszystkich kawałków ryby na patelni układamy pokrojoną drobno cebulę i podsmażamy aż się zeszkli. Pozostałe warzywa trzemy na tarce o dużych oczkach, i dokładamy na patelnię z cebulą. Podlewamy wodą i dusimy aż będą miękkie. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, ziele angielskie i dusimy jeszcze chwilę. Rybę i warzywa układamy warstwami w naczyniu.

Wokalista

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ceviche z łososia
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej