
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
180 gramów
2 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej i wymieszaj z solą oraz olejem.
Krok 2
Dolej 250 ml letniej wody. Wyrób ciasto i pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.
Krok 3
Jajka rozbij. Z białek ubij pianę i dodaj wraz z jednym żółtkiem do ciasta. Wymieszaj.
Krok 4
Filety pokrój na kawałki, maczaj w cieście i smaż na oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej