Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem rydzowym, wodą i posiekaną szalotką. Odstaw na kilka minut. Kromkę chleba przekrój na pół i wstaw na chwilę do piekarnika pod grill - pilnuj żeby się tylko zezłociła, ale nie spaliła.

Krok 2

Sałatę dokładnie opłucz i osącz. Porwij liście na mniejsze kawałki. Ogórka pokrój na plasterki.

Krok 3

Na talerzu ułoż liście sałaty - dodaj plasterki ogórka i grube wiórki sera Carskiego. Z boku połóż chrupiące grzanki. Całość polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata dębowa z ogórkiem, serem i grzankami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
29 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej